Jag lämna ekorrhjulet

Posted On May 10, 2021 |

Jag lämnar ekorrhjulet

Boken – Jag lämnar ekorrhjulet – kan  nog vara en av de bästa böckerna jag läst när det gäller inspiration kombinerat med ekonomi. Nu har jag till och med läst den två gånger.

Så här står det på baksidan av boken:

” När fyrabarnsmamman och gymnasieläraren Åsa Axelsson går in i väggen har hon inget val: hon måste tänka om. Slut på slänga och slösa. Slut på obegränsat med mjölk och evighetsduschar för barnen. Grönsaksodling istället för greklandsresa.

Men det som börjar i ekonomisk nödvändighet blir snart en livsstil - och en tillvaro i balans. Livet är roligare, friskare och rikare än på länge. Märkligt nog råder balans även på bankkontot. Lönearbetet och stressen visar sig ha skapat utgifter.

En fråga väcks: Varför sliter vi ut oss, borde vi inte försöka leva annorlunda?

Åsa Axelsson berättar roligt, dråpligt och trotsigt om sitt tankeväckande ekonomiska experiment. Boken är också ett skarpt och provokativt inlägg i debatten om synen på arbete och hur samhället ska se ut. Kanske är det dags att ställa ekorrhjulen på soptippen?”

Jag sträckläste verkligen boken, ville inte att den skulle ta slut. Jag fick mig en funderare och klurar även på en plan hur jag skulle kunna implementera detta I mitt egna liv. Vad kostar tex all vår yoghurt/månad, vad finns det för alternativ? Jag har länge tänkt att jag skall börja baka vårt bröd men nu är det verkligen dags. En ekonomibok men ändå inte, en skönlitteratur men ändå inte. En otroligt lättläst bok med humoristiska inslag.

Jag ger den 5 stjärnor och rekommenderar alla stressade småbarnsföräldrar att läsa denna bok.

Boken hittar du bland annat på Bokus. Den går även att läsa på Nextory. Billigaste alternativet är att låna den på biblioteket.